Oldott kvadrát a jegyek 21-23. fokán (Vénusz – Plútó konjunkció, Merkúr – Jupiter kvadrát, Jupiter – Sötét Hold Lilith konjunkció szextilben a Fekete Hold Lilithtel, hamarosan bepontosodó Jupiter – Eris trigon)

A szerelem istennője ma beéri az Alvilág urát, és mivel ez a legpotensebb szexuál-kombináció az asztrológiában, érdemes kihasználni az állást – különösen azoknak, akiknél a jegyek 21-23. foka prominens. A kommunikáció viszont nem lesz zökkenőmentes, mert egy Merkúr – Jupiter változó kvadrát is megformálódik. Jupiter a nagy szerencse, expanzió, optimizmus bolygója tavaly november óta saját jegyében, a Nyilasban jár, ahol különösen erőteljesen képes kifejteni a hatását. Érdemes persze tudni, hogy a Jupiter mindenből sokat ad – a nem túl szép és nem túl hasznos dolgokból is, nem véletlen tehát, hogy hozzá kötjük magát a túlzás fogalmát. Most a Halak Merkúrral ütközik, ami félreértéseket és hazugságokat egyaránt generálhat, ugyanakkor áthalad rajta a Sötét Hold Lilith (a Lilith-mítosz második mozzanatának jelölője, az átok magunkra vételének égiteste). Közben viszont ma és a következő napokban egy jótékony lehetőségeket biztosító szextilt is alkot, mégpedig éppena Vízöntő Fekete Hold Lilithtel, amely a Lilith-mítosz harmadik (végső) mozzanatát írja le. Az Édenkertbe visszatérő Első Asszony olyan alapvető tulajdonságokat szimbolizál, mint például a tudás, a bátorság és a becsület, amely nélkül nem létezik sem újjászületés, sem feltámadás. A Jupitertől vetülő szextil azt az önbizalmat biztosítja, amitől ezek a képességek él
ni és működni kezdenek, s szerencsére ez a lassúbb, tartósabb hatás (a Merkúr holnapra már távolodni fog, a Sötét Hold Lilith pedig estére elhagyja a Jupitert). 
A képen a hamarosan bepontosodó Jupiter-Eris trigon is látható

Griga Zsuzsanna karma asztrológus